فابانیوز؛ کیف پول ها به علت مزایای بالایی که دارند می توانند جانشین پول خرد باشند که البته نیازمند فرهنگسازی در بین مردم است. کیفهای الکترونیک پول، به کمک تکنولوژی رمزنگاری اطلاعات و عدم ذخیره سازی اطلاعات بر روی تلفن همراه، امنیت را برای حفظ پول افراد افزایش میدهند. همچنین از آنجا که کیف پولها در ایران ارتباط مستقیم با کارت یا حساب بانکی ندارند امکان سواستفاده از آنها برای هک کردن حساب بانکی نیز وجود ندارد. از آنجا که تلفن همراه یک وسیله شخصی میباشد که همیشه در دسترس افراد است، پرداخت با این ابزار به راحتی قابل انجام است.
به گزارش فابانیوز؛ در ایران مانند سایر کشورهای جهان، استفاده از کیف الکترونیکی پول رو به افزایش است. در این میان، همراه کارت به عنوان یک اپلیکیشن پرداخت آنلاین وجه، در کنار دیگر خدمات بانکی موجود در اپلیکیشن، خدمات گستردهای در زمینه کیف پول بانکی الکترونیکی ارائه داده است. امکان انجام امور بانکی و پرداختهای روزانه بدون نیاز به حضور در بانک و صرفا از طریق شارژ کردن کیف الکترونیکی پول، در این اپلیکیشن امکانپذیر است.
در واقع، یکی از کاربردهای مفید کیف پول، استفاده از آن در تراکنشهای خرد است زیرا در هر تراکنش نیازی به وارد کردن رمز دوم نیست. همچنین، اگر کیف پول شما شارژ داشته باشد، با استفاده از ویجت همراه کارت میتوانید تنها با یک کلیک شارژ بخرید.
کیف الکترونیکی پول یک سامانه نرم افزاری است که امکان شارژ و انجام عملیات پرداخت به کمک اینترنت را فراهم می کند. کیف پول ها با هدف تسریع درانجام پرداخت های خرد به وجود آمده اند. در این روش از پرداخت خریدار نیاز به ارائه اطلاعاتی از قبیل رمز و … ندارد و در هر بار خرید پول از کیف پول کسر می گردد. عملکرد کیف پول های الکترونیک بسیار متنوع هست. به عنوان مثال برخی از آنها برای برقراری ارتباط مشتری با فروشنده از اسکن کد QR استفاده میکنند، در حالی که برخی دیگر به انجام معاملات اینترنتی محدود میشوند. متاسفانه سالهاست که در حوزه پرداختهای خرد، بحث کیف الکترونیکی پول در ایران مطرح و تلاشهای فراوانی از سوی مجموعههای مختلف در این حوزه شده است، اما این ابزار کارآمد در حوزه پرداخت هنوز آنطور که انتظار میرود، جا نیفتاده و به سرمنزل مقصود نرسیده است؛ این در حالی است که نیاز به توسعه راهکاری برای پرداختهای خرد در کشور هر روز بیشتر احساس میشود.
کیف پول ها به علت مزایای بالایی که دارند می توانند جانشین پول خرد باشند که البته نیازمند فرهنگسازی در بین مردم است. کیفهای الکترونیک پول، به کمک تکنولوژی رمزنگاری اطلاعات و عدم ذخیره سازی اطلاعات بر روی تلفن همراه، امنیت را برای حفظ پول افراد افزایش میدهند
در کیف پول الکترونیکی مشتری و پذیرنده هر کدام میتوانند با شناسایی طرف مقابل به شیوههایی مانند شماره موبایل، کد دو بعدی (QR-Code) یا شماره شناسایی اختصاصی، فرآیند پرداخت را آغاز کرده و با تأیید طرف مقابل، مبلغ از کیف پول مشتری به کیف پول پذیرنده منتقل میشود.
بانک مرکزی روز ۳۱ تیرماه امسال بخشنامهای به بانکها و موسسات اعتباری درخصوص اجرای مفاد نامه رئیس دفتر رئیسجمهوری مبنی بر ارائه برخی خدمات بانکی به صورت الکترونیکی ابلاغ کرد. طی این بخشنامه بانکها و موسسات اعتباری ملزم به اجرای چهار خدمت الکترونیکی شامل کیف پول الکترونیکی، پرداخت اعتباری، پذیرش و جایگزینی استعلام الکترونیکی و حذف کاغذی مستندات معادل در افتتاح حساب، درخواست و دریافت تسهیلات و درخواست صدور و تحویل دسته چک و استعلام الکترونیکی تضمینی بانکی میشوند.
شهریور ماه سال جاری بانک مرکزی در همین راستا اعلام کرد؛ شورای پول و اعتبار به منظور تسهیل در جریان مبادلات خرد، با صدور کیف الکترونیک پول از طریق بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی بر اساس ضوابط راهبری و نظارتی که توسط بانک مرکزی تهیه و ابلاغ خواهد شد، مشروط بر آنکه منجر به خلق پول نشود، موافقت کرد.
شایان ذکر است؛ به طور کلی سه نوع کیف الکترونیکی پول وجود دارد؛ کیف پول های بسته که در کشور ما عموما این خدمات در قالب کارتهای هدیه ارائه میشود که مبلغ مشخصی در آن واریز می شود. کیف پول های نیمه بسته که بانک مرکزی برای صدور این گونه کیف پولهای الکترونیکی باید مجوز صادر کند. نمونه این کیف پول الکترونیکی در ایران، اپلیکیشن هایی هستند که شما میتوانید در آنها حساب کاربری خود را با استفاده از کارتهای بانکی شارژ و در خریدها از آن استفاده کنید.
کیف پول های باز را فقط از طریق بانکها یا در همکاری با بانکها میتوان صادر کرد. از این کیف پولها میتوان در تمام تراکنشها استفاده کرد. همچنین میتوان از دستگاههای خودپرداز پول دریافت کرد. نمونه این کیفها در داخل کشور همچنان در مراحل آزمایشی به سر میبرد.
بیشتر بخوانید: